DOTARI DCIT

Reţeaua UVT este formată din trei mari părţi componente:

Reţeaua locală din sediul central al UVT (Pârvan nr. 4);

Reţeaua locală din facultăţile externe UVT (aici includem şi căminele);

Reţeaua de transport, care leagă facultăţile de sediul central.

1) Tehnologia folosită este ethernet. Cablarea LAN-urilor este în întregime UTP, STP, SFTP, în funcţie de traseul pe cere îl urmează cablul. Rack-urile cu switchurile de acces sunt conectate la switchurile de distribuţie / core prin fibră optică multimode la viteze de 1GB/sec.

Reţeaua locală fizică din sediul central este separată logic în funcţie de utilizatori şi folosinţă. Astfel sunt reţele logice separate pentru cadre, laboratoare, personal administrativ, etc. Serverele şi echipamentele de reţea au o reţea proprie, atent monitorizată. De asemenea există şi o infrastructură wireless, actualmente în extindere. Reţeaua are în componenţă atât echipamente dedicate (routere Cisco) cât şi soluţii Open-source.

2) Reţeaua locală a facultăţilor şi a căminelor este realizată în întregime din cablu FTP cat 5 şi 6. Ca şi echipamente active reţeaua are în componenţă switchuri cu management de 24 şi de 48 de porturi. Legătura cu sediul central se face via un router.

3) Reţeaua de transport este în întregime din fibra optică single mode care operează la viteze de 100 MB full-duplex. Fiecare locaţie externă a UVT, posedă o legatură dublă cu sediul central, una pentru telefonie şi una pentru date.

Taxe

Proiecte/Activitati

Tutoriale

Telefoane